„Am fost marcat de singurătatea oamenilor”, declară Mihai Căldăraru, directorul general Adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale.

„Am fost marcat de singurătatea oamenilor”, declară Mihai Căldăraru, directorul general Adjunct al Direcției  Generale  de  Asistență  Socială  România  din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale.
„Reacțiile beneficiarilor sunt emoționante și diferite, unii ne-au spus cu lacrimi în ochi că nu le-a mai deschis nimeni ușa de multă vreme și că apreciază efortul nostru de a le aduce acasă ajutoarele alimentare.
O experiență emoționantă a fost cu o doamnă foarte în vârstă, care nu se putea deplasa, era cu cadru metalic.
Am insistat să bat la ușă cred că preț de zece minute. Se mișca cu greutate şi nu auzea bine, când a deschis și ne-a văzut, a izbucnit în lacrimi spunându-ne că e singură și că nu mai avea ce mânca.
Personal am fost marcat de singurătatea oamenilor și de condițiile precare în care trăiesc”, a declarat Mihai Căldăraru, directorul general Adjunct   Direcției Generale de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale.
„De nenumărate ori am avut lacrimi în ochi”
„După o zi în care am bătut la ușa a peste 20 de bunici, am empatizat cu fiecare în parte, le-am simțit teama și neputința, stări pe care le-am luat cu noi acasă. Reacţiile lor sunt sunt diverse. Își arată frustrarea, frica, neputința și revolta.
Majoritatea se tem că vor închide ochii singur în casă și nimeni nu va ști nimic despre ei. În acțiunile de distribuire a pachetelor, bunicii cu greu deschid ușa casei lor fiind cuprinși de teamă. Reușim să trecem de această barieră după ce ne legitimăm și menționam instituția din partea căreia desfășurăm activitatea.
Recunosc faptul că am fost impresionat de o bunică în vârstă de 86 de ani, bolnavă de cancer, a cărei fiică a decedat în urmă cu aproximativ doi ani, tot din cauza acestei boli necruțătoare, iar singura persoană pe care a mai avut-o alături, până în urmă cu şase luni, a fost ginerele ei, care a decedat.
Bunica ne-a mulțumit printre lacrimi că i-am bătut la ușă și i-am oferit un sprijin real care să o ajute să treacă de această perioadă fără să mai părăsească locuința ei care este mai sigură decât orice altceva în aceste momente.
De nenumărate ori am avut lacrimi în ochi și am simțit că această perioadă nu se va sfârși niciodată”, spune Mihai Căldăraru, Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială România.
”Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a trimis un înger”
„Cea mai emoţionată experienţă pe care am avut-o a fost de la un bătrân de 86 ani, cu probleme de sănătate majore, care, cu lacrimi în ochi şi cu mâinile tremurânde, mi-a spus: Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a trimis un înger.
Cu lacrimi în ochi i-am înmânat pachetul cu alimente şi apă şi mi-a spus că o să fie bine.
Suntem, înainte de toate, oameni. Ne marchează fiecare om neajutorat, care ne povesteşte, în câteva minute, experienţele şi trăirile lui.
Este greu, avem şi noi părinţi, dar ne bucurăm că putem să ajutăm oameni care nu au pe nimeni”, a mărturisit Mihai Căldăraru, directorul general  Direcţia Generala de Asistenţă Socială a început distribuţia pachetelor cu alimente şi apă pentru persoanele fără aparţinători.
Conform datelor oficiale, pachetele conţin: mazăre, fasole, pate de pasăre, pate de ficat, conserve de carne, paste, roşii cuburi, orez bob mare, morcovi, cartofi albi, ceapă galbenă, ulei de floarea soarelui, mălai, făină, apă plată. Distribuţia pachetelor s-a efectuat cu ajutorul sponsorilor noștri.
Numere de telefon pentru cei aflaţi în nevoie
Conform datelor oficiale comunicate de Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, au fost identificate 545 de persoane fără aparţinători. Identificarea s-a făcut de către reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială prin contactarea telefonică a preşedinţilor de asociaţii de proprietari/administratori.
De asemenea, au fost puse la dispoziţia persoanelor fără aparţinători sau aflate în dificultate trei numere de telefon la care acestea pot suna şi semnala problemele cu care se confruntă.
Aceste numere de telefon sunt:  0739.377.777, 0729.733.333.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *