Campania umanitară Credinta si rabdare, calea spre vindecare! Persoane diagnosticate cu cancer

Despre aceasta campanie

Campania “Credinta si rabdare, calea spre vindecare!” este o campanie de strangerie de fonduri destinata  persoanelor diagnosticate cu cancer care, in functie de celula de origine, pot fi:

  1. carcinoame – provin din celule epiteliale (piele, intestine); sunt cele mai raspandite ca urmare a faptului ca celulele epiteliale se divid mai des
  2. sarcoame – provin din structuri de sustinere (cartilaj, oase,  muschi)

Cele mai intalnite forme de cancer sunt:

  • copii si adolescenti – limfoame, leucemii, tumori cerebrale si renale
  • adulti – tub digestiv, plamani si organe genitale.

Nu uitati ca orice suma, cat de mica ar fi ea, le este de mare ajutor!

Cancerul poate fi vindecat. In ultimii ani, tratamentul pentru cancer s-a imbunatatit foarte mult si in fiecare an mii de oameni sunt vindecati, cu conditia ca acestia sa se prezente la medic la aparitia primelor simptome.

Prin aceasta campanie ne dorim sa ajutam cati mai multi bolnavi de cancer sa aiba acces la tratamente corespunzatoare, cum ar fi:

  • Chirurgia – poate fi curativa (indepartara tumorii); paleativa (ameliorarea simtomelor); de urgenta (hemoragii, ocluzii intestinale, decompresii) sau de reconstructie (dupa interventii mutilante)
  • Radioterapia – utilizeaza radiatii ionizante si are drept scop distrugerea celulelor tumorale, fara a determina afectarea grava si ireversibila a tesuturilor sanatoase.
  • Chimioterapia – tratament prin utilizarea medicamentelor citotoxice (citostatice) pentru distrugerea celulelor maligne.
  • Hormonoterapia – tratament oncologic care se aplica in cancerele hormonodependente (tumorile provenite din tesuturi a caror crestere este controlata de hormoni).
  • Terapia biologica – tratamente antitumorale ce utilizeaza actiunea mecanismelor naturale de aparare ale organismului impotriva tumorii si/sau substante implicate în diferentierea, proliferarea si activitatea celulelor imune.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *