Echipa Direcției Generale de Asistență Socială România din cadrul Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, vizită la şantierul de locuinţe sociale din Ghencea

Criza locuintelor sociale este o problema pe care am gasit-o la Primăria Municipiului București. In fiecare an, lista solicitantilor creste, acum fiind inscrise 4 mii de cereri la Primaria Capitalei. Impreuna cu cele aflate la primariile de sector inseamna aproximativ 20 de mii bucuresteni care asteapta de ani de zile sa aiba o casa. Situatia nu mai putea continua asa, de aceea am decis ca, pentru prima data in ultimele decenii, Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliară S.A. si Trustul de Cladiri Metropolitane sa construiasca locuinte sociale!”, spune Mihai Căldăraru. Directorul Executiv  Adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială  din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale
Complexul va avea 600 de locuinte, dar si spatii verzi, locuri de parcare si alte servicii comunitare, situat in prelungirea cartierului Ghencea.
„Am venit astăzi să văd care este stadiul lucrărilor la un complex de locuinţe sociale, pe care a fost început în vara anului trecut, aici în cartierul Prelungirea Ghencea. Vor fi 600 de unităţi locative în opt blocuri, unul de 11 etaje şi şapte de câte 5 etaje. Se lucrează deja la blocul de 11 etaje.
 La Primăria Capitalei solicitări, cereri depuse de aproape patru mii de familii. De asemenea, şi la sectoare sunt depuse foarte multe cereri de locuinţe sociale, totalizând 20 de mii de cereri. În acest moment sunt 400 de dosare care au trecut deja prin comisia specială de la Primăria Capitalei. Aceste familii sunt pe lista urgentă de aşteptare, pentru că ar fi trebuit să primească de mult timp o locuinţă socială în Capitală, dar fondul locativ este foarte restrâns. A declarat Mihai Căldăraru,  Directorul Executiv Adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială.
În urma cererilor /solicitărilor depuse la sediul Direcției Generale de Asistență Socială AEDOPS ROMÂNIA de către peste 100 de cetățeni care în luna septembrie 2020, au primit repartiție din partea doamnei Gabriela Firea,  fostul Primar General al Municipiului București! Am mers personal sa vad stagiul lucrărilor din Prelungirea Ghencea și am văzut că muncitorii lucrează la foc continuu,  am primit promisiune din partea constructorului că până pe data de 28 aprilie 2022, blocul va fii finalizat.
În urma sesizărilor primite de la dumneavoastră,  Împreună cu doamna Președinte Daniela Riccio, doamna Amal Florentina Marin,  Vicepreședinte  și Director  Executiv  Direcția Generală de Asistență Socială România, doamna Roxana Maria Magdalena Ion, Director Executiv Adjunct Direcția Persoane cu Dizabilități,  doamna Iacob Catalina Georgiana, Director Executiv Adjunct Direcția Pentru Protecția Familiei, domnul Muti George Laurențiu,  Director Executiv Adjunct  Direcția Persoane Vârstnice social-vulnerabile și întreaga echipa ne-am mobilizat și am mers personal la blocul din Ghencea.
Sper ca, cu ajutorul domnului Iisus Hristos! Toții cetățeni cu repartiție din partea PMB sa intre în posesia caselor.
Dumnezeu să vă ocrotească și multă sănătate!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *