Mihai Căldăraru împreună cu Părintele Misionar Andrei Simene și echipa de voluntari Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA

Mihai Căldăraru împreună cu Părintele Misionar Andrei Simene și echipa de voluntari Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA.  Au oferit 200 de pachete pline cu alimente și produse igienico sanitare. In cadrul campaniei umanitară DIN CE DAI ÎȚI CLĂDEȘTI ÎN RAI.

Mihai Căldăraru este un tânăr provenit din Casele de copiii.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bataile si abuzurile sexuale l-au incurajat pe tanarul Mihai sa-si indeplineasca visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleasi suferinte asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obisnuita a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Si asa si este, in fond.

La varsta de trei luni, Mihai a ajuns intr-un orfelinat, unde, mai tarziu, i se aplicau batai „sora cu moartea”. Cu siguranta, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute in Romania. Insa ceea ce impresioneaza cel mai mult este faptul ca Mihai Caldararu si-a depasit atit conditia de orfan, cit si conditia de sarac, tinind cu tot dinadinsul sa reuseasca in viata. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu si le permite il dau inapoi cu multi pasi atunci cand doreste un loc de munca. Lipsit de dragostea materna si inconjurat de straini, Mihaita lupta zilnic cu propriul destin. Stie ca, din pricina bolii de care sufera, anagajatorii evita sa-i ofere un loc de munca. Mihai nu a stat niciodata din momentul in care a fost nevoit sa paraseasca centrul de plasament, la varsta de 18 ani.
Absolvent al Scolii de Arte si Meserii, al Scolii Populare de Arta si al unui curs de inspector de resurse umane, tanarul s-a angajat la o croitorie dintr-un cartier bucurestean. Din pacate, aici nu a putut sta foarte mult timp, deoarece a facut o criza de epilepsie in timpul serviciului si a fost dat afara fara pic de remuscare. Cu un suflet sensibil si un destin nefericit, copilul, devenit barbat in toata firea (ce-i drept, foarte mic de statura, cu o privire usor ratacita, dorind sa faca totul deodata), s-a ambitionat.
Pentru ca a inceput aceasta meserie, de jurnalist, in cadrul propriei publicatii, Mihai Caldararu doreste sa fie licentiat si sa invete tot mai mult despre tainele acestei meserii. Astfel, Universitatea Hyperion a venit in sprijinul tanarului, oferindu-i un loc de student in cadrul facultatii, pentru specializarea Jurnalism.
Un om maruntel, dar cu cu o minte agera, ce lupta cu viata de ani de zile, se remarca acum ca jurnalist, reporter de teren, investigand cazuri peste cazuri si dorind sa vina in ajutorul copiilor nefericiti, abandonati, agresati si bolnavi, el insusi avand mare nevoie de ajutor. MicNews a luat nastere datorita unor oameni cu suflet mare, voluntari ce scriu pentru mica publicatie specializata in flux de stiri si evenimente reale de ultima ora. Mihai Caldararu nu cerseste mila nimanui. Desi a dus o viata grea, este o persoana mindra, care traieste cu cei 375 de lei pe care-i primeste de la stat, tot asteptind sa primeasca o locuinta. „Acelasi lucru l-am facut si anul acesta, insa n-am primit nimic”, mai spune Mihai pentru Antena 24 . Marea lui dorinta nu este sa primeasca bani, de aceea nici nu ne-a oferit un numar de cont si nu a precizat ceva in acest sens.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *